مقالات

طرز کار موتور ویبره چگونه است؟

طرز کار موتور ویبره

موتور ویبره متناسب با نام خود دستگاهی برای ایجاد ویبره و ارتعاش است. وزنه یا جرمی که روی محور الکتروموتور قرار می گرد و تعادل موتور ویبره را بر هم می زند عامل ایجاد نوسان یا لرزش است. جهت آشنایی با انواع موتور ویبره و طرز کار آن تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

موتور ویبره چیست؟

موتور ویبره وسیله ای است که توسط آن لرزش و ارتعاش در دستگاه های مختلف تولید می شود. در صنایع مختلف چون صنعت نفت، غذا، پلیمر و صنعت ساختمان، صنعت بتن، سرند یا الک های صنعتی، صنایع خشکبار و میوه و … از دستگاه موتور ویبره استفاده می شود. حتی از موتور ویبره جهت تست های ایمنی مختلف نیز استفاده می شود. موتور ویبره که با جریان الکتریکی کار می کند دارای ویژگی های ذیل است:

• قابیت کار با جریان DC یا AC را خواهد داشت.
• موتور الکتریکی در موتور ویبره سبب چرخش محور می شود.
• وزنه های مورد نظر روی محور الکتروموتور سبب بر هم خوردن تعادل و ایجاد لرزش می شوند.

بیشتر بخوانید: پمپ وکیوم روغنی چیست؟ + قیمت و راهنمای خرید

طرز کار موتور ویبره چگونه است؟

موتور ویبره از یک الکتروموتور تشکیل شده است. الکتروموتور منبع تغذیه موتور ویبره به شمار می رود. کنار الکتروموتور موتور ویبره وزنه ای با چگالی نسبتاً بالا روی محور قرار می گیرد و سبب جابجایی مرکز ثقل دستگاه می گردد. این وزنه 25 تا 50 درصد از محور را اشغال می کند. هنگام چرخش الکتروموتور با سرعت بالا وزنه قرار گرفته روی محور سبب لرزش موتور ویبره می شود.

البته علاوه بر موتور ویبره ای که توان خود را از الکتروموتور می گیرد، موتور ویبره دیگری وجود داشته که با مکانیزم باد کار کرده و جزو تجهیزات نیوماتیکی به شمار می روند. اغلب از موتور ویبره نیوماتیکی جهت از بین بردن رطوبت و هوای اضافی موجود در قطعه استفاده می کنند. یکی از ویژگی های موتور ویبره بادی یا نیوماتیکی آن است که علاوه بر صرفه جویی در وقت و هزینه اپراتور، شرایط کاری ایمنی را برای اپراتور فراهم می آورد. البته لازم به ذکر است که قدرت موتور ویبره الکتریکی به مراتب بالاتر از حالت بادی و نیوماتیکی است. یکی دیگر از مزایای موتور ویبره الکتریکی علاوه بر قدرت بالاتر قابلیت تنظیم بسیار دقیق تر این دستگاه است.

در موتور ویبره میکرو ویبره از موتور الکتریکی DC کوچک و جرمی جهت ایجاد عدم تعادل و توازن و ایجاد لرزش استفاده می شود.

تنظیم وزنه در موتور ویبره

همانطور که بیان شد علت اصلی ایجاد ارتعاش و ویبره وزنه ای است که روی محور الکتروموتور قرار گرفته و حدود 25 تا 50 درصد محور را پوشش می دهد. تنظیم وزنه موجود روی محور بر عملکرد موتور ویبره تأثیر گذاشته و با آن ارتباط مستقیمی دارد. حتی تنظیم این وزنه علاوه بر عملکرد موتور ویبره بر عمر قطعات و تجهیزات موتور ویبره نیز تأثیرگذار است. میزان ارتعاش یا ویبره ایجاد شده به وزن جرم، فاصله مرکز ثقل وزنه از مرکز چرخش و سرعت دوران بستگی خواهد داشت.
اگر وزنه ای که روی محور ویبراتور قرار می گیرد تنظیم نباشد، عملکرد موتور ویبره نامنظم بوده و از طول عمر دستگاه موتور ویبره خواهد کاست.

کدام موتور ویبره مناسب است؟

جهت انتخاب موتور ویبره مناسب لازم است فاکتورهای ذیل مورد توجه قرار گیرد:
• سطحی که موتور ویبره بر آن نصب می شود. این سطح لازم است با اندازه موتور ویبره متناسب باشد.
• اندازه و وزن باری که مورد لرزش و ارتعاش قرار می گرد نیز می بایست مورد توجه قرار گیرد.
• اغلب برای میز ویبره و موتور ویبره ای که بر روی قیف نصب می شود از موتور ویبره 3000 دور و برای سرند یا الک های صنعتی از موتور ویبره 1500 دور استفاده می شو

هامر صنعت نماینده فروش اینورتر، پمپ وکیوم و الکتروموتور AC است. برای مشاهده محصولات بر روی لینک کلیک کنید و یا برای گرفتن استعلام قیمت با شماره 02133532192 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =