مقالات

کاربردهای مختلف سرو موتور در صنعت چیست؟

کاربردهای مختلف سرو موتور در صنعت

سرو موتورها تجهیزاتی هستند که با دقت فوق العاده و بسیار بالا به کنترل حرکت ابزار می پردازند. لذا در هر صنعتی که نیاز به کنترل دقیق حرکت در جهات و زوایای مختلف است از سرو موتور استفاده می شود. یکی از مشخصات اصلی سرو موتورها قطر و ضخامت کم این موتورها و طول زیاد آن ها است. در این مقاله بعد از بررسی کاربردهای سرو موتور در صنایع مختلف به دسته بندی سرو موتورها از جنبه های گوناگون پرداخته می شود. لازم به ذکر است که هرکدام از انواع سرو موتورها کاربردهای مخصوص به خود را دارند.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره گیربکس sew

کاربردهای سرو موتور

سرو موتور از جمله تجهیزاتی است که برای کنترل حرکت ابزار مختلفی چون لیزر مورد استفاده قرار می گیرد. لذا از این دستگاه در تمامی تجهیزاتی که نیاز به کنترل دقیق حرکت است استفاده می شود. از کاربردهای سرو موتور می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

تسمه نقاله: از سرو موتور برای شروع، توقف و یا انجام حرکت تسمه های نقاله استفاده می شود. تسمه نقاله از جمله ابزاری است که محصولات را در واحدهای تولیدی به صورت مکانیزه به قسمت های مختلف انتقال می دهد. برای مثال در بسته بندی محصولات، برچسب گذاری و … کاربرد زیادی دارد.

حرکت ربات: یکی از کاربردهای حائز اهمیت ربات ها در صنایع نظامی و استفاده از ربات در عملیاتی چون خنثی کردن بمب است. سرو موتورها در ربات چرخ های ربات که وظیفه اصلی حرکت ربات را بر عهده دارند کنترل می کنند.

استفاده در آسانسور: یکی از کاربردهای خانگی سرو موتورها استفاده از آن ها در آسانسورها است. انتقال ایمن و روان مسافران از طبقه ای به طبقه دیگر بر عهده سرو موتورها است.

استفاده در ارتباطات رادیویی: از سرو موتورها در محور انت و تلسکوپ برای تنظیم ارتفاع و موقعیت آنتن در رصدخانه های نجوم استفاده می شود.

دستگاه های برش CNC: از سرو موتورها برای کنترل دقیق حرکت ماشین های CNC در برش چوب در صنعت نجاری استفاده می شود. سرو موتورهای با داشتن ویژگی هایی همچون سرعت در پاسخ دهی، دقت بالا و کنترل زاویه حرکتی دستگاه برش سبب ایجاد برش هایی دقیق و مناسب روی چوب می شوند.

صنعت بافندگی و ریسندگی: از رو موتورها در صنایع نساجا همچون بافندگی و ریسندگی صنعتی برای کنترل دستگاه بافت جهت سافت محصولاتی مانند جوراب، کلاه، دستکش و … استفاده می شود.

صنعت چاپ: از سرو موتورها در چاپخانه ها استفاده می شود. سرو موتورها روی صفحات کاغذ قرار گرفته و شروع به چاپ نوشته و طرح مورد نظر می کنند.

درب های اتواماتیک: درب های اسلایدی یا ریولوینگ درها که در مراکز تجاری، بانک، بیمارستان و … بسیار مورد استفاده قرار می گیرند توسط همین موتورهای سرووکنترل می شوند.

صنعت سینما: از سرو موتورها در صنعت سینمایی برای استفاده در سینما پنج بعدی و سه بعدی استفاده می شود.

صنایع پلاستیک سازی: از سرو موتور جهت تزریق پلاستیک رد صنایع مختلف از جمله پلاستیک سازی استفاده می شود.

مشاهده محصولات: فروش الکتروموتور AC توسط هامر صنعت با قیمت بسیار مناسب

انواع سرو موتورها

سرو موتورها از نظر مکانیکی به دو نوع خطی و دورانی و سرو موتورها بر اساس کاربرد و جریان برق مورد نیاز نیز به دو دسته سرو موتورهای AC و سرو موتورهای DC تقسیم می شوند. علاوه بر نوع جریان الکتریکی می توان سرو موتورها را بر حسب نوع کموتاسیون و چرخش روتور در بررابر میدان مغناظیسی که سرو موتورها را به سکرون و آسنکرون تقسیم می کند، دسته بندی کرد.

اگر سرو موتورها از جریان الکتریکی AC استفاده کنند در ربات ها، کارخانه ها و موارد صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند و تکرار و دقت بالاتری خواهند داشت. از جنبه دیگر سرو موتورها بر حسب تعداد گروه های دسته بندی شده سیم پیچ ها که به آن ها فاز می گویند نیز به دسته های سه فاز و پنج فاز تقسیم می شوند.

جایی از سرو موتورها استفاده می شود که عملکرد مورد نظر با الکتروموتور به خوبی انجام نشود و نیاز به دقت بالا در کنترل حرکت و سرعت عمل بالا است. علت کم استفاده کردن سرو موتور نسبت به الکتروموتور قیمت بالای این نوع از موتور است.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *