گیربکس سایکلو را می توان یکی از انواع گیربکس صنعتی به شمار آورد. این گیربکس ها بدون لقی بوده و سبب می گردند تا در مقایسه با دیگر گیربکس ها بار بیشتری را تحمل کنند. این گیربکس ها کاهنده بوده و جهت کاهش سرعت و افزایش دور مورد استفاده قرار میگیرند. گیربکس سایکلو از تجهیزات صنعتی است که جهت خرید و یا تعمیر گیربکس سایکلو حتماً می بایست از متخصصین و تکنسین ها در این زمینه استفاده کرد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع گیربکس سایکلو تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. در صورت نیاز به گیربکس sew وارد این صفحه شوید
گیربکس سایکلو چیست؟
می توان گیربکس های صنعتی را از لحاظ مشخصات دندانه های چرخ دنده ها طبقه بندی کرد. دندانه ها ممکن است پیچ خورده، سیکلوئیدی یا تروکوئیدی باشند. انواع گیربکس سایکلو یا سیکلوئیدی گیربکس صنعتی است که ظاهر چرخ دنده های آن سیکلوئیدی است. یکی از گیربکس های بدون لقی گیربکس سایکلو است. بدون لقی بودن گیربکس سایکلو سبب شده تا در مقایسه با دیگر گیربکس های صنعتی 5 برابر بار بیشتری را تحمل کند.این قطعه از نظر ظاهری شبیه به گیربکس خورشیدی است. در گیربکس سایکلو دنده پینیون وجود نداشته و بلبرینگ با چرخ نامتعارف در آن کار اصلی گیربکس را انجام می دهد. گیربکس سایکلو به منظور کاهش سرعت شفت ورودی مورد استفاده قرار می گیرد.
ویژگی های گیربکس سایکلو
از جمله ویژگی های گیربکس سایکلو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انواع گیربکس سایکلو به منظور کاهش سرعت مورد استفاده قرار می گیرد.
- اندازه این گیربکس در مقایسه با سایر گیربکس ها کوچک تر است.
- نگهداری آسان، نصب راحت، جداسازی آسان قطعات، روانکاری ساده، در یک محور قرار گرفتن شفت ورودی و خروجی از ویژگی های اصلی انواع گیربکس سایکلو است.
- این نوع از گیربکس ها کم سر و صدا هستند.
- عمر بالا، حداقل میزان تعمیر و نگهداری، کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات از دیگر ویژگی های گیربکس سیکلوئیدی است.
- گیربکس سایکلو بدون لقی است و این پدیده امکان تحمل اضافه بار بیشتر را فراهم می آورد.
- تعمیر گیربکس سایکلو به دلیل قابلیت اطمینان بالای موتور گیربکس کاهش خواهد یافت.
گیربکس سایکلو در کنترل ضربه توانایی بالایی داشته و خروجی مناسبی دارد. به دلایل زیر استفاده از گیربکس های سیکلوئیدی روز به روز در حال گسترش بوده و تقاضای زیادی خواهند داشت. برخی از این دلایل عبارتند از:
- تطبیق اینرسی: گیربکس سایکلو در محیط هایی دینامیک و ارتعاشی شرایط را کنترل می کند. این گیربکس ها تا 10 برابر اینرسی خود را تحمل می کنند.
- افزایش عملکرد در سرعت های بالا: گیربکس سایکلو کاهنده است و سبب می گردد تا موتور در سرعت های پایین بهترین عملکرد خود را داشته باشد.
- چگالی گشتاور زیاد: گیربکس سایکلو از طریق کاهش سرعت چرخشی سبب افزایش نیروی گشتاوری الکتروموتور می شوند. در واقع گیربکس های سایکلو، گیربکس هایی کاهنده هستند.
عملکرد گیربکس سایکلو
گیربکس سایکلو از شفتی ورودی تشکیل شده که این شفت به یک یاتاقان وصل می شود. شفت سبب چرخش دیسک سایکلو در گیربکس سیکلوئیدی می شود. زمانی که دیسک سایکلو چرخش می کند، لوب های دیسک با پین های موجود بر چرخ دنده درگیر می شوند. علاوه بر دنده های سایکلو، این گیربکس از پین های غلتکی نیز تشکیل شده است. این پین ها به دیسک خروجی متصل شده و سبب انتقال حرکت به شافت خروجی می شوند.
در انواع گیربکس سایکلو نیروی الکتروموتور به شفت ورودی اعمال شده و این شفت ورودی، بلبرینگ های خارج از مرکز را به چرخش در می آورد. زمانی که بلبرینگ ها می چرخند؟، دیسک سیکلوئیدی و در پی آن میل بادامک و شفت خروجی نیز شروع به چرخش می کنند. دیسک سایکلو در قسمت خارجی خود منحنی هایی دارد که با پین های شاسی درگیر شده و همزمان بادامک و میل بادامکی که به شفت خروجی متصلند با سوراخ های موجود بر دیسک سیکلوئیدی درگیر خواهند شد. اگر در گیربکس سایکلو بخواهند نسبت تبدیل را تغییر دهند به تغییر تعداد و اندازه پین ها، تعداد و اندازه سوراخ های دیسک و بلبرینگ های خارج از مرکز می پردازند.
اجزا گیربکس سایکلو
از مهمترین اجزا این گیربکس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شفت خروجی
- کاسه نمد
- درپوش خروجی
- پوسته گیربکس
- پین بوش
- چرخ سیکلوئیدی
- بیرینگ خارج از مرکز
- رینگ اسپیسر
- ست دنده های پین
- پوسته پین ها
- دری پشت
- فن خنک کننده
- شفت ورودی
مزایای استفاده از گیربکس سیکلوئیدی
- صرفه جویی در هزینه ها
- بالا رفتن کارایی و قابلیت اطمینان
- کاهش آلودگی محیط زیست
- امکان تعویض هرکدام از قطعات گیربکس سایکلو به طور جداگانه به جای تعمیر این گیربکس
- وجود کمترین لقی در این گیربکس در مقایسه با گیربکس هلیکال یا خورشیدی
- توزیع بار متناسب بر تمامی دندانه های چرخ دندانه های گیربکس سایکو
معایب استفاده از انواع گیربکس سیکلوئیدی
در کنار مزایای زیاد، این گیربکس دارای معایبی نیز هست. برخی از معایب این گیربکس عبارتند از:
طول عمر پایین
هزینه ساخت بالا
موارد مورد استفاده گیربکس سایکلو
عکس العمل های کم این گیربکس، استهلاک پایین، طراحی صاف، سفتی پیچشی، عملکرد آرام و … از جمله مزایایی است که سبب می گردد از این گیربکس در صنایع مختلف استفاده شود. از گیربکس سایکلو در صنایعی چون صنعت کاغذ، فولاد، آب و فاضلاب، دارویی، غذایی، مخلوط کننده و میکسرها و … استفاده می شود.