مقالات

موتور پرکینز ✔️ انواع موتورهای پرکینز (مزایا و معایب آن ها)

موتور پرکینز

شرکت پرکینز تولید کننده انواع موتورهای دیزل صنعتی است. اغلب این موتورهای دیزل مصرف عمرانی و کشاورزی دارند. موتورهای دیزل موتورهایی هستند که فارغ از جرقه الکتریکی می توانند ماده سوختنی مورد نیاز را شعله ور کنند. فرانک پرکینز و چاپمن از بنیانگذاران تولید موتورهای پرکینز بودند. شرکت پرکینز تنوع محصولات بالایی داشته و این قابلیت را دارد تا موتورهای دیزلی را در هر توان و قدرتی تولید کند.

بیشتر بخوانید: اطلاع از قیمت و خرید اینورتر  

معایب موتور پرکینز

از جمله معایب موتور دیزلی پرکینز می توان به موارد ذیل اشاره کرد: ایجاد آلودگی صوتی یکی از معایب مهم موتورهای پرکینز است. علاوه بر آلودگی صوتی این موتورها در هوا ذرات دوده ای را معلق کرده و از این طریق سبب آلودگی هوا نیز می شوند.

مزایای موتور پرکینز

موتور پرکینز از شناخته شده ترین موتورهای دیزلی است. کیفیت بالای قطعات به کار رفته در این موتور، طول عمر موتور پرکینز را بالا می برد. میل لنگ به کار رفته در این موتور به صورت القایی سخت کاری شده و این نوع میل لنگ به همراه دنده های تایمینگ ، انتقال قدرت مناسبی را در موتور پرکینز فراهم می آورد. سیستم خنک کنندگی اغلب موتورهای پرکینز با آب است. موتورهای دیزل پرکینز در مقایسه با دیگر موتورها، گازوئیل مصرف می کنند که قیمت پایین تری دارد. موتورهای دیزل پرکینز در مقایسه با موتورهای بنزینی به دلیل پایین تر بودن درجه اشتعال بنزین در مقایسه با گازوئیل ایمن تر خواهند بود.
یکی از ویژگی های موتور دیزل پرکینز آن است که این برند با پایه گاز کار کرده و در صنعت، کشاورزی، ساخت و ساز و … مورد استفاده قرار می گیرد. ساختار کوچک این موتورها در اندازه کم از دیگر مزایای موتور پرکینز است. قیمت موتور پرکینز به قیمت بسیار مناسب تری در مقایسه با دیگر موتورهای دیزلی در بازار است. موتور پرکینز برای حرکت بارهای بزرگ با سرعت پایین، برخلاف موتورهای بنزینی خوب عمل می کنند. اغلب از موتورهای دیزلی پرکینز در کشتی، کامیون، اتوبوس، راه آهن و لوکوموتیو استفاده می شود.
موتورهای دیزلی پرکینز در مقایسه با موتورهای بنزینی قوی تر و مقاوم ترند. این موتورها سوخت کمتری مصرف می کنند، لذا در مقایسه با موتورهای بنزینی دی اکسید کربن کمتری تولید کرده و کمتر موجب آلودگی هوا می شوند. می توان موتور پرکینز را بر انواع دستگاه ها جهت کاربری های مختلف نصب کرده و مورد استفاده قرار داد.
موتور پرکینز در مقایسه با سایر ژنراتورهای موجود در بازار به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند.

انواع موتور پرکینز

انواع موتورهای پرکینز جهت استفاده در ژنراتورها را می توان مطابق زیر دسته بندی کرد:

· موتور پرکینز series 400   :2001 موتورهای سری 400 در سال 2001 برای مصارف کشاورزی، عمرانی تولید انرژی الکتریکی در ژنراتورها مورد استفاده قرار گرفتند.

· موتور پرکینز 1100D :2003 موتورهای پرکینز سری 1100D در سال 2003 به روز تر و با رفع مشکلات و نواقص موتورهای قبلی وارد بازار شدند.

· پرکینز 2017 سری 1700 و 2000 پرکینز موتورهای سری 1700, 2200,2400,2500 و 2800 را نیز روانه بازار کرده است. کم شدن هزینه های تعمیر و نگهداری و کاهش هزینه های نصب از مزایای این تولیدات به شمار میرود.
موتورهای سری 400، 850، 1100، 1200 و 4000 از تولیدات مشترک میان پرکینز و شرکت کاترپیلار است که مورد تقاضای بازار جهانی قرار دارد. می توان موتور دیزل پرکینز را بر حسب تعداد سیلندر، توان موتور و تیپ موتور به انواع مختلفی تقسیم کرد. از نظر تعداد سیلندرها، موتورهای پرکینز از 3 تا 16 سیلندر را پوشش می دهد. موتورهای دیزلی پرکینز با تعداد سیلندرهای 3، 4، 6، 8، 12 و 16 روانه بازار شده است.
موتور پرکینز دارای توان ها مختلفی نیز هست. توان 13، 15، 20، 30، 45، 60،65، 80، 100، 135، 150، 180، 200، 230، 250، 300، 350، 400، 455، 500، 600، 650، 995، 1250، 1364، 1505، 1710، 1845، 2058 و 2250 از جمله مهمترین توان الکتریکی موتور دیزل پرکینز به شمار می رود. همچنین موتور پرکینز در انواع نوع در بازار موجود است.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید و قیمت پمپ وکیوم روغنی

تعمیر و نگهداری موتور پرکینز

به منظور بهره برداری بهتر از هر موتوری از جمله موتور پرکینز تعمیر و نگهداری موتور اهمیت زیادی دارد. کارهایی که برای تعمیر و نگهداری موتور پرکینز مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از:

· بررسی خنک کننده: خنک کننده موتور پرکینز می بایست به صورت دوره ای بررسی شود. ماده مورد نیاز برای خنک کردن موتور با گذشت زمان اسیدی تر شده و در صورتی که مدت زمان زیادی به حالت اسیدی باقی بماند ممکن است سایر اجزا موتور نظیر رادیاتور را دچار مشکل سازد.

· تمیز نگه داشتن موتور: آلودگی ها و رسوبات یکی از علل اصلی آسیب به موتور پرکینز به شمار می روند. سوخت، روغن و هوای تمیز از فاکتورهایی هستند که با تمیز نگه داشتن آن ها می توان موتور پرکینز را تمیز نگاه داشت.

· تعویض فیلتر سوخت: توصیه می گردد که تعویض فیلترها تقریباً هر 15 هزار مایل یکبار انجام شود..

· تعویض فیلتر هوا: فیلتر هوا می بایست به طور دوره ای تعویض شده و تمیز نگه داشته شود تا موتور پرکینز عملکرد بهتری از خود را نشان دهد.

· تعویض روغن: توصیه می گردد که تقریباً هر 5 هزار مایل یکبار روغن موتور پرکینز تعویض شود.
اقدامات تعمیرکار جهت تعمیر موتور پرکینز

برخی اقداماتی که تعمیرکاران متخصص جهت تعمیر موتور دیزلی پرکینز انجام می دهند، شامل موارد زیر است:
· تمیز کردن، تست و تعمیرات افترکولر دیزل ژنراتور پرکینز
· تعمیر و تست دینام
· تست تسمه به کمک گیج برس
· تعویض باتری
· بررسی سیستم خنک کننده موتور
· تعویض آب رادیاتور موتور دیزلی پرکینز
· تعویض فیلتر هوای موتور
· تست سوزن انژکتور دیزل ژنراتور پرکینز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − چهارده =