مقالات

تفاوت در موتور ویبره ها

تفاوت در موتور ویبره ها

از اصلی ترین دلایل تفاوت در موتور ویبره ها  3000 دور , 1500 دور و 1000 دور مقدار جابجایی یا همان دامنه حرکت می باشد .

برای مثال , اگر یک صفحه فلزی را روی چهار فنر قرار دهیم و سپس یک موتور 3000 دور را به صفحه مان وصل کنیم ,  می بینیم که مقدار نوسان یا همان دامنه حرکت صفحه , بین نیم تا یک میلی متر است . حال اگر موتور قبلی را با یک موتور 1500 دور عوض کنیم , دامنه حرکت را به اندازه 3 یا 4 برابر مشاهده خواهیم کرد . و اگر به جای موتور فعلی یک موتور 1000 دور وصل کنیم می بینیم که دامنه حرکت صفحه به اندازه 6 یا حتی 10 میلی متر می باشد .

باید بدانید که دور موتور ویبره که نمایانگر نوسان یا همان دامنه حرکت می باشد , هیچ ارتباطی با نیروی گریز از مرکز ندارد . مثلا اگر یک موتور ویبره 100 کیلویی با 3000 دور داشته باشیم به همان اندازه نیروی گریز از مرکز دارد که یک موتور ویبره 100 کیلویی با 1500 دور یا 1000 دور دارد .

در اصل تنها تفاوت موتور های ویبره اندازه ضربات آن یعنی ریز یا درشت بودن ضربه ها می باشد . موتور ویبره 3000 دور دارای ضرباتی با سرعت زیاد و  دامنه نوسان ریز می باشد . موتور ویبره 1500 دور با دامنه نوسان متوسط و ویبره های 1000 دور دارای دامنه حرکت درشت می باشد . بنابراین اصلیترین تفاوت در موتور ویبره ها نوسان آن ها است.

اگر می خواهید بدانید که دلیل تفاوت در موتور ویبره ها چیست باید بگوییم که “رزونانس” دلیل اصلی این تفاوتها است . اما رزونانس چیست؟

رزونانس چیست؟

در اصل رزونانس (تشدید ) در موقعیت های مختلفی اتفاق می افتد . سیستم های مکانیکی تمایل دارند که در بعضی از فرکانس ها , با حداکثر دامنه نوسان کنند . در نهایت به این وضعیت رزونانس و به این فرکانس ها , فرکانس رزونانس یا فرکانس تشدید نیز میگویند . در اصل فرکانس تشدید همان فرکانس طبیعی سیستم است .

آشنایی با پمپ وکیوم

پمپ وکیوم دستگاهی است که با مکش و ایجاد فشار منفی باعث تخلیه هوا و در نهایت ایجاد خلا می شود .

 پمپ وکیوم می تواند با مکش گازها , مایعات یا هرچیز دیگری از یک حجم فشار وارد شده بر سطح و حجم را کمتر کند و حجم مورد نظر را در بازه های زمانی متغیر به یک خلا نسبی برساند 

کارکرد این دستگاه ها با توجه به نیاز بازار متفاوت می باشد . انواع پمپ خلا با توجه به میزان فشار نهایی و عملکردشان به چند دسته تقسیم می شوند .

حجم وکیوم

در علم فیزیک  به  هر فضا که عاری از هر گونه گاز و ملکولی از گازها باشد محیط ” خلا ” میگویند.

به سرعت تخلیه گاز در واحد زمان (مترمکعب در ساعت) حجم وکیوم میگویند . همچنین به فضاهایی که فشار کمتری نسبت به فشار محیط اطرافشان دارند فضای وکیوم میگویند . فشار فضای وکیوم از 113 میلی بار شروع می شود و تا صفر مطلق ادامه دارد . البته فضای صفر مطلق یک فضای ایده آل است که تا کنون محققان موفق به دستیابی به آن  نشده اند .

این امکان وجود دارد که مقدار وکیوم و خلا نسبی که در این حجم انجام می شود متفاوت باشد . به میزان قدرت نهایی و مکش در تخلیه گاز “قدرت مکش” میگویند .

کاربرد پمپ وکیوم

از پمپ های وکیوم با توجه به نیاز های مختلف در بخش های مختلی استفاده می شود و این دستگاه کاربردهای گوناگونی دارد . به عنوان مثال در موتور جاروبرقی های خانگی در تجهیزات پزشکی( اتاق عمل- دندانپزشکی) در صنایع بسته بندی در چاپخانه ها  و صنعت چاپ  پالایش نفت داروسازی – صنایع چوب صنایع غذایی و نوشیدنی صنایع لاستیک و پلاس

تیک و حتی حجامت از  انواع دستگاه های وکیوم در ابعاد و سایزهای مختلف استفاده می شود .

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + هجده =