خبر

الکتروگیربکس چیست؟+مزایا، عملکرد و انواع الکتروگیربکس

الکتروگیربکس

الکتروگیربکس موتور الکتریکی است که سرعت و دور موتور بالا را به قدرت و گشتاور بیشتر تبدیل کرده و در جاهایی که نیاز به محیط چرخ دنده ای دارد مورد استفاده قرار می گیرد. طراحی چرخ دنده های موجود در الکتروگیربکس بسیار حائز اهمیت است. الکتروگیربکس را می توان به دو نوع کاهنده و افزاینده تقسیم کرد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص الکتروگیربکس و انواع آن تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

الکتروگیربکس چیست؟

الکتروگیربکس تجهیزی است که از یک موتور و یک واحد دنده ای تشکیل شده است. به عبارت ساده تر الکتروگیربکس یک موتور الکتریکی است. الکتروگیربکس می تواند دور موتور را کاهش دهد و آن را به سیستم انتقال و تغییر قدرت موتور تبدیل کند. سیستم چرخ دنده ها در این تجهیز نقش کلیدی در افزایش کیفیت و توان موتور دارد. الکتروگیربکس شامل منبع نیرو و سامانه انتقال قدرت می باشد. الکتروگیربکس دور موتور را کاهش داده و با کاهش سرعت، گشتاور یا قدرت را افزایش می دهد. الکتروموتور این تجهیز می تواند از نوع DC مستقیم و یا AC متناوب باشد. الکتروگیربکس ها می توانند نیرو یا قدرت بالا یا گشتاور بالا و دور کم را انتقال دهند. به طور کلی می توان گفت هر تجهیزی که دارای سیستم چرخنده است، دارای الکتروگیربکس نیز خواهد بود.

عملکرد الکتروگیربکس چگونه است؟

عملکرد این موتور الکتریکی بر حسب جفت شدن دنده ها صورت می گیرد. جفت شدن دنده ها نیروی موتور را از انتهای ورودی به انتهای خروجی منتقل می کند. سیستم جفت شدن دنده ها و طراحی آن ها در این موتور بسیار اهمیت دارد. طراحی دنده ها است که مشخص می کند موتور الکتریکی برای بارهای سبک، متوسط و یا سنگین طراحی شده است یا خیر، یا طراحی دنده ها است که تعیین می کند الکتروگیربکس می تواند برای بازه های زمانی طولانی یا کوتاه مورد استفاده قرار گیرد.

برخی از کاربردهای الکتروگیربکس

تقریباً از این موتور الکتریکی در هر صنعتی می توان استفاده کرد. در صنعت خودروسازی در کارخانه در تمامی مراحل تولیدی به ویژه جایی که با نوار نقاله سر و کار دارد می توان اهمیت وجود الکتروگیربکس را مشاهده کرد. در صنعت بسته بندی به منظور پر کردن و یا مرتب کردن از این تجهیز استفاده می کنند. در صنعت حمل و نقل، برای مثال در صنعت فرودگاهی جایی که نوار نقاله حرکت کرده و چمدان مسافران به راحتی از نقطه ای به نقطه دیگر جابجا می شود، الکتروگیربکس کاربرد دارد. از الکتروگیربکس می توان در صنایع فولاد، سیمان، نئوپان سازی، پتروشیمی، مس و … استفاده کرد.

اجزای تشکیل دهنده الکتروگیربکس

الکتروگیربکس از اجزای زیر تشکیل شده است:

  • چرخ دنده ها: مهمترین جز الکتروگیربکس است که توان و قدرت دستگاه تا حد زیادی به طراحی آن ها بستگی دارد.
  • پوسته: پوسته از جنس چدن ریخته گری است و تمامی چرخ دنده های دستگاه داخل آن قرار می گیرد.
  • شکاف ورودی و خروجی: جنس شکاف از آلومینیوم بوده و جهت انتقال نیرو مورد استفاده قرار می گیرد.
  • کاسه نمد: به منظور حفاظت از الکتروگیربکس در برابر گرد و غبار و ذرات مورد استفاده قرار می گیرد.
  • درپوشی جهت کنترل روغن دستگاه: برای روغن کاری و خنک کاری دستگاه از آن استفاده می شود.

انواع الکتروگیربکس

می توان انواع الکتروگیربکس را در دو دسته زیر طبقه بندی کرد:

  1. الکتروگیربکس کاهنده: در این الکتروگیربکس ها سرعت و دور موتور کاهش یافته و با افزایش گشتاور قدرت انتقالی موتور نیز بالاتر می رود.
  2. الکتروگیربکس افزاینده: برخلاف الکتروگیربکس کاهنده، سرعت و دور موتور را افزایش داده و از این طریق سبب کاهش گشتاور و قدرت انتقالی موتور می شود

در خرید هر نوع گیربکسی از جمله گیربکس sew توجه به پارامترهای ذیل حائز اهمیت است:

  • شرایط موجود در محیط کار
  • سایر دستگاه های موجود در محیط کار
  • چگونگی نصب گیربکس
  • میزان گشتاور و قدرت مورد نظر
  • سرعت و دور موتور دستگاه
  • میزان مینیمم و ماکزیمم خروجی دستگاه
  • طراحی دنده های گیربکس
  • دمای موجود در محیط
  • مشخصات الکتروموتور گیربکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + 8 =