مقالات

آشنایی با انواع سروو موتور با هامر صنعت

انواع سروو موتور

سرو موتور از جمله تجهیزاتی است که جهت کنترل دقیق حرکت ابزار و تجهیزات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. سرو موتور بر حسب نوع جریان DC یا AC ، بر حسب وجود جاروبک و همچنین بر حسب سرعت میدان چرخش موتور به قسمت های مختلفی دسته بندی می شود. سرو موتور DC تنها به نوع جاروبک دار و غیر جاروبک دار تقسیم شده و سرو موتور AC تنها به نوع سنکرون و آسنکرون طبقه بندی می شوند.

انواع سرو موتور

سرو موتور را می توان از جنبه های مختلف دسته بندی کرد.
• AC یا DC: یکی از رایج ترین انواع دسته بندی سرو موتور بر حسب نوع جریان الکتریکی مورد استفاده در سرو موتور است. که موتور سرو را به نوع DC و AC تقسیم می کند.
• نوع تبدیل: نوع دیگر دسته بندی سرو موتور بر حسب نوع تبدیل یا Communication است. بر این اساس موتور سرو از جاروبک استفاده می کند و یا بدون استفاده از جاروبک است.
• میدان چرخش موتور: در حالت آخر می توان موتور سرو را بر حسب میدان چرخش موتور به صورت چرخش همزمان (سنکرون) یا چرخش غیر همزمان (آسنکرون) تقسیم بندی کرد.

مشاهده محصولاتفروش الکتروموتور AC توسط هامر صنعت با قیمت بسیار مناسب

سرو موتور DC

در سرو موتور DC سرعت با بار ثابت رابطه مستقیم دارد.

سرو موتور AC

در سرو موتور AC سرعت با فرکانس و تعداد قطب های مغناطیسی رابطه دارد. موتورهای سرو AC جریان بالاتری را متحمل می شوند. کاربرد سرو موتورهای AC در ربات ها، تولید محصولات صنعتی که نیاز به تکرار و دقت بالا دارند مورد استفاده قرار می گیرند.

سرو موتور با جاروبک یا بدون جاروبک

جاروبک یا کموتاتور سوئیچ الکتریکی چرخان است که جهت جریان بین روتور و مدار را معکوس می کند. اغلب سرو موتورهای AC بدون جاروبک هستند اما سرو موتورهای DC با جاروبک هستند. البته سر موتورهای DC به نوع بدون جاروبک نیز تقسیم می شوند. سرو موتورهای DC جاروبک دار ارزان تر بوده و کارکرد راحت تری در مقایسه با دیگر موتورهای سرو دارند. در سرو موتور DC جاروبک دار قطعه ای به نام کموتاتور وجود نداشته و از قطعه الکتریکی به نام انکودر و هال استفاده می شود.

ممکن است موتور سرو DC بدون جاروبک باشد. موتور سرو بدون جاروبک عملکرد خوبی داشته و ارتعاش و نویز بسیار کمی ایجاد می کند. در موتور سرو DC بدون جاروبک قطعه ی به نام کموتاتور وجود داشته که کلیدی دوار است و مسیر جریان را به صورت دورانی تغییر می دهد. این نوع از سرو موتورهای DC نسبت به نوع جاروبک دار بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

سرو موتور سنکرون

سرو موتورهای AC به سرو موتورهای سنکرون و آسنکرون استفاده می شوند. در موتورهای AC سرعت با فرکانس ولتاژ اعمال شده تعیین خواهد شد. به این سرعت همان سرعت همزمان یا سنکرون می گویند. در موتور سرو سنکرون AC، روتور با سرعت میدان مغناطیسی می چرخد. سرو موتور AC از نوع سنکرون از استاتور و روتور تشکیل می شود.

استاتور شامل قاب، بدنه ای استوانه ای شکل و هسته است. روتور یک مغناطیس دائم است. زمانیکه ولتاژ به استاتور اعمال می شود روتور میدان مغناطیسی استاتور را با سرعتی برابر با سرعت میدان استاتور یا همان میدان سنکرون به حرکت در می آورد. در این نوع از سرو موتورها می توان با تغییر فرکانس سرعت را تغییر داد. در سرو موتور AC سنکرون دار برای به حرکت در آوردن روتور نیازی به جریان اضافی نیست. سرو موتور AC سنکرون به نگهداری نیاز ندارد. ساختاری ساده و محکم دارد و برای توان های کم مناسب است.

این سرو موتور ابعاد و وزن کوچکی داشته و بازده بالاتری دارد. کاربرد سرو موتورهای AC سنکرون یا آسنکرون در مقایسه با سرو موتورهای DC جاروبک یا بدون جاوبک دار بیشتر است.

سرو موتور آسنکرون

در موتور سرو آسنکرون AC، روتور با سرعت کمتری نسبت به میدان مغناطیسی می چرخد و به عنوان موتور القایی شناخته می شود. موتور سرو آسنکرون در مقایسه با موتور سرو AC سنکرون دار کارآمدی پایین تری داشته و تحت حرارت عملکرد آن مورد تأثیر قرار گرفته و راه اندازی سرو موتور آسنکرون تنها با درایو مخصوص امکان پذیر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − سه =