مقالات

ساختمان موتور تک فاز و اصول کار آن

موتورتک فاز

اصول کار موتورهای تک فاز

ساختمان موتور تک فاز نظیر موتور سه فاز از یک قسمت ساکن به نام استاتور تشکیل می شود. وظیفه این قسمت تامین حوزه مورد نیاز می باشد. قسمت دیگر موتور تک فاز ، قسمت متحرک به نام روتور (قسمت گردان) می باشد. این قسمت در حوزه مغناطیسی استاتور قرار می گیرد و گشتاور مکانیکی ایجاد شده در آن موجب تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی می شود.

تفاوت عمده‌ای که در الکتروموتور سه فاز و تک فاز موجود است حوزه دوار میدان مغناطیسی است که در موتورهای سه فاز با توجه به موقعیت جریان متناوب ، ایجاد میگردد در صورتی که در موتور تک فاز در موقع راه اندازی حوزه دوار تشکیل نمی گردد که رتور را به دنبال خود بکشاند.  موتورهای تک فاز به علت نداشتن گشتاور راه اندازی با یک سیم پیچ قادر به حرکت نیستند. این موضوع را می‌توان با تئوری دو میدان دوار در الکتروموتور تک فاز توجیه کرد که این دو میدان به هنگام راه اندازی از سیم پیچ اصلی تولید می شود.

بدین ترتیب برای راه اندازی موتور تک فاز به یک وسیله ی خارجی غیر از سیم پیچ اصلی نیاز است. مناسب ترین وسیله سیم پیچ استارت است که موتور خود را راه انداز می‌کند ، اضافه کردن سیم پیچ استارت و قطع این سیم‌ پیچ پس از راه اندازی و اختصاص تعدادی از شیارها به سیم پیچ استارت در مجموع هزینه ساخت موتور تک فاز را بالا می برد و راندمان آن را کاهش می دهد. زیرا از تمام شیارها به عبارت دیگر از کل هسته ، برای تولید قدرت مکانیکی بهره ‌برداری نمی‌شود در مقایسه با موتورهای سه فاز که در محدوده راندمان 90% – 80% درصد کار می‌کنند ، موتورهای تک فاز در محدوده 70% – 55% کار می کنند. همچنین ضریب توان موتورهای سه فاز بین 75/0 الی 80/0 می باشد در صورتی که ضریب توان موتورهای تک فاز بین 65/0 الی 55/0 می باشد. حجم هسته ی موتور سه فاز دو سوم برابر حجم هسته موتور تک فاز در توان مشابه می باشد.

فروش الکتروموتور ac توسط شرکت هامر صنعت به صورت اینترنتی بوده و شما عزیزان می توانید قبل از خرید با کارشناسان ما تماس گرفته و از قیمت محصولات مطلع شوید.

انواع موتورهای تک فاز :

برای تامین گشتاور راه اندازی الکتروموتور تک فاز ، روش های متفاوتی وجود دارد و بر اساس روش راه اندازی موتورهای تک فاز به گونه های متفاوتی طبقه بندی می شوند.

1-موتورهای القائی تک فاز با راه اندازی القائی و کار القائی

2-موتورهای القائی تک فاز با راه اندازی خازنی و کار القائی

3-موتورهای القائی قطب پوشیده

4-موتورهای القائی تک فاز با راه اندازی خازنی (خازن موقت و دائم)

5-موتورهای القائی تک فاز ریپالسیونی

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + 7 =